Limburgs Museum L20769_Jan de Jong_Passiespelen 1935

Mini-tentoonstelling
09-06-2021 t/m 05-09-2021

Gedurende de Passiespelen Tegelen 2021 toont het Limburgs Museum een boeiende mini-tentoonstelling van beelduitingen van dit monumentale openluchttheaterstuk door de jaren heen.

De Passiespelen zijn sinds hun ontstaan een uiting van de tijd waarin ze opgevoerd worden. Dit komt doordat de tekstschrijvers steeds accenten aanbrengen die het verhaal actuele relevantie geven. Ook de inbreng van nieuwe regisseurs bepaalt de vormgeving van het spel. In het ontwerp van de affiches, waarvan enkele voorbeelden in de mini-expositie te zijn zien, zijn de verschuivende accenten in het Passiespel, maar ook de ontwikkeling in grafische stijlen goed te zien. Foto’s en filmfragmenten laten je daarnaast kennismaken met scènes, spelers en decors door de jaren heen.

De mini-tentoonstelling is van 9 juni t/m 5 september 2021 te zien in de vaste presentatie Limburg ontstaat… steeds opnieuw in het Limburgs Museum. Deze expositie is een samenwerking met het Gemeentearchief Venlo en de Stichting Passiespelen Tegelen.

Bezoek:

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Openingstijden: di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur

Voor bezoekers van de Passiespelen Tegelen 2021 heeft het Limburgs Museum een speciaal arrangement voor 2 personen samengesteld. Op vertoon van uw entreetickets voor de Passiespelen Tegelen 2021 en dit arrangement ontvangt u toegang tot het Limburgs Museum voor twee personen incl. een kop koffie of thee in het Museumcafé voor € 25,- (normaliter € 32,-). Het arrangement is online verkrijgbaar via https://local7.nl/product/limburgs-museum-wat-je-ziet-ben-je-zelf

Voor meer informatie zie: www.limburgsmuseum.nl