Expositie more organics- Corrie Bain

de keramische geschiedenis van Tegelen
10-01-2021 t/m 19-09-2021

Tegelen is letterlijk uit de klei gegroeid. Hier zijn 2 miljoen jaar geleden dikke kleilagen afgezet door rivieren. Met deze klei werden, door de eeuwen heen, veel producten gemaakt. Ongeveer 100 na Chr. maakten de Romeinen hier een soort platte dakpannen. Deze noemden ze Tegulae. Hieraan dankt Tegelen haar naam. Tegelen groeide uit tot een echt pottenbakkersdorp. Er was veel werkgelegenheid in de talloze pottenbakkerijen en keramische fabrieken. Tussen 1920 en 1960 was 80% van de Tegelse bevolking werkzaam in de keramische industrie.

Ontdek de keramische geschiedenis van de regio in Keramiekcentrum Tiendschuur. Het centrum ligt slechts op steenworp afstand van openluchttheater de Doolhof op een sprookjesachtige locatie: het historische landgoed Kasteel de Holtmühle. Leer alles over het boeiende keramische ambacht, van pottenbakkersschijf tot 3D printer. En ontdek in de wisselexposities de knappe staaltjes vakmanschap van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars uit heel Europa én daarbuiten.

Tijdens de speelperiode van de Passiespelen kunt u in de Tiendschuur genieten van keramische passie-souvenirs door de jaren heen en de expositie ‘More organics’: De schoonheid van de natuur kan overweldigend zijn en is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Laat je inspireren, beroeren en troosten door de prachtige vormen uit de natuur vastgelegd in keramiek door kunstenaars uit binnen en buitenland.

Vanaf 24 september 2021 kunt u in Keramiekcentrum Tiendschuur genieten van de tentoonstelling ‘Liefde, Lijden, Lust‘. Ook hier ontvangt u korting op de entreeprijs op vertoon van uw entreekaart van de Passiespelen Tegelen 2021.

Bezoek:

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Kasteellaan 8
5932 AG Tegelen

Openingstijden: di t/m zo 11.00 – 17.00 uur

Op vertoon van uw entreekaart van de Passiespelen Tegelen 2021 ontvangt u € 1,50 korting op de entreeprijs (regulier € 7,50 p.p.) van Keramiekcentrum Tiendschuur. Deze aanbieding geldt vanaf de aanvang van de Passiespelen t/m 16 januari 2022.

Voor meer informatie zie: www.tiendschuur.net