Werving audities gestart

Meedoen aan de Passiespelen: een ‘bijzonder ervaring’
Abbie Chalgoum stond op 27 juni 2013 perplex toen Cees Rullens als laatste zijn naam voor de Jezusrol noemde. Meedoen aan de Passiespelen is – je hoort het van vele deelnemers – een bijzondere ervaring en het voelt als ‘ondergedompeld worden in een weldadig warm bad’.

Die ‘bijzondere ervaring en ondergedompeld worden in een weldadig warm bad’, kunt óók u beleven bij de Passiespelen 2020. De Jezusrol is maar voor één persoon weggelegd, maar er zijn zo veel prachtige andere rollen voor mannen en vrouwen, rollen met veel tekst, rollen met beperkte tekst en zelfs rollen zonder tekst (bv. in het Sanhedrin), die eveneens auditie doen. Ze zijn allemaal even belangrijk. Regisseur Cees Rullens: ‘Iedereen speelt een hoofdrol en dat geldt ook de mensen uit het volk en uit het koor.’

Deelnemen aan de Passiespelen is inderdaad een fantastische belevenis, maar denk er niet te licht over. Het is weliswaar vrijwillig maar niet vrijblijvend; het vraagt veel tijd en inzet:
• Repetities: vanaf najaar 2018 (voor de tekstrollen) elke week – exclusief vakanties –, in de eindfase twee à drie keer per week (ook op zondagen) en in de slotweken vóٕór de première nagenoeg elke dag.
• Voorstellingen: in totaal 25 op alle zon- en feestdagen tussen 10 mei en 13 september 2020 en op een viertal zaterdagen eind juli en begin augustus. 

Wilt u de uitdaging aangaan en kandideren voor een tekstrol? Meld u zich dan voor uitgebreide informatie en aanmeldformulier bij audities@passiespelen.nl.
Minimumleeftijd bij auditie: 14 jaar. U krijgt dan een informatiepakket toegestuurd met auditiedata, speellijst, repetitieschema, inschrijfformulier en verdere nuttige informatie.

De audities vinden plaats in de periode tussen 24 mei en 16 juni 2018. Op donderdag 28 juni 2018 wordt vervolgens de rolverdeling bekend gemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Stichting Passiespelen Tegelen wordt bij de werving voor de audities ondersteund door o.a. de Vereniging Medewerkers Passiespelen, het Huis voor de Kunsten Limburg en Theater de Garage.

Attentie
Hoewel momenteel vooral kandidaten voor een tekstrol worden opgeroepen, is het uiteraard ook reeds mogelijk uw belangstelling te melden voor figuratie en/of en voor backstages functies. ‘Handige handjes’ zijn daar zeer welkom (decorbouw / kostuumatelier / e.d.), ook en vooral reeds bij de voorbereiding vanaf eind 2019.