Nieuw en Jong talent bij Passiespelen 2015!

28-06-2013

Voorzitter Wim Beurskens meldde in zijn inleiding, dat liefst zevenenveertig nieuwe mensen voor de audities hadden ingeschreven. 
Regisseur Cees Rullens - voor de zangrollen bijgestaan door componist Nard Reijnders en dirigent Ben Benders - zag en hoorde bij de audities een kleine honderd kandidaten. Allen hadden eenzelfde tekst- en/of zangopdracht gekregen.

De keuzes zijn verrassend en veelbelovend. Toen Venlonaar Abbie Chalgoum als vertolker van de Jezusrol werd aangekondigd was het applaus groot. Abbie is van Marokkaanse afkomst en leraar economie aan het Valuascollege. Verdere belangrijke rollen worden vertolkt door Suzanne van Bree (Maria), Leta Bell (Maria van Magdala) en Marcel Claessen (Judas). 

Cees Rullens was vooraf uitvoerig ingegaan op zijn aanpak en uitgangspunten. Hij benadrukte, dat de absolute hoofdrol weer is weggelegd voor de groep - figuratie en koor -. "De voorstelling maken wij straks met z'n allen en de hoofdrollen kunnen slechts stralen dankzij al die anderen. Wij doen het samen!". 

Er waren - zelfs op het laatste moment en in overleg met auteur Patrick Lateur - wijzigingen in de bezetting en nieuwe elementen - deels nog uit te werken. Enkele mannenrollen worden herwerkt tot vrouwenrollen en er worden scènes ingevoegd om jong talent aan bod te laten komen en zo ervaring te laten opdoen. Een enkele belangrijke mannenrol is nog in te vullen. Dat zal binnenkort gebeuren.

In september beginnen de repetities op weg naar de première op zondag 10 mei 2015. De eerste van een reeks van vijfentwintig voorstellingen, die tot begin september 2015 doorloopt.