'Figuranten' voor op en achter het toneel gezocht!

10-12-2014

Ruim 450 medewerkers staan op zondag 10 mei 2015 bij de première van de Passiespelen op het podium van De Doolhof of dragen, ook reeds nu, met hun talenten op andere wijze bij aan het welslagen van de voorstelling. Er is dus veel menskracht nodig. Momenteel is de organisatie speciaal nog op zoek naar gegadigden die de figuratie op het toneel meer kleur en verscheidenheid willen geven of die de groep voor publieksbegeleiding – service publiek – willen versterken.

Speciaal de speelgroep met de vele honderden figuranten – “het volk” –mag een nog grotere diversiteit hebben. Regisseur Cees Rullens: “De hele wereld leeft in Limburg, vele Nederlanders en medelanders van uiteenlopende oorsprong wandelen hier rond. De pracht van die veelkleurigheid zie ik graag gereflecteerd in de Passiespelen van 2015. Afkomst, oorsprong, geslacht, religie, huidskleur, leeftijd… het zou zo bijzonder zijn wanneer wij laten zien, dat een samenleving kan bestaan uit unieke individuen, die wel degelijk prima samen kunnen leven.”

De Passiespelen zouden hun unieke positie nooit bereikt hebben als sinds 1931 niet steeds weer honderden vrijwilligers hun tijd en energie er aan wilden besteden. Bij iedere editie van de Passiespelen zijn ongeveer 450 medewerkenden reeds lang vooraf op en achter het toneel in touw, waarvan het grootste deel van de deelnemers afkomstig is uit Tegelen en uit de hele regio. Sommige families doen al generatie op generatie aan de Passiespelen mee. Elke editie komen daar nieuwe gezichten bij, die als in een warm bad onthaald en omarmd worden, zodat ze niet meer weg willen. Juist dit enthousiasme vormt de hechte basis, waarop dit evenement gegrondvest is. Zo werd in 1931 het fundament gelegd voor een unieke traditie, die in 2014 werd opgenomen op de nationale erfgoedlijst.

Dus geef mee ‘kleur’ aan Passiespelen 2015 en kom op zondag 14 december een kijkje nemen bij een van de eerste full-castrepetities en meld je – bij interesse – aan om de spelersgroep en het backstage-team te versterken.

Interesse kenbaar maken kan ook door een mail te sturen naar info@passiespelen.nl o.v.v. ‘Meedoen met de Passiespelen’. U krijgt dan informatie toegestuurd. Als u al een voorkeur heeft voor ofwel ‘figuratie’ ofwel ‘service publiek’, dan kunt u dat in de mail kenbaar maken.