Draaksteken Beesel

13-06-2016

Het is nog even wachten op de volgende editie van de Passiespelen. In de buurt van Tegelen - in Beesel - vindt dit jaar het Draaksteken plaats, ook een groots openluchtevenement dat al van oudsher wordt georganiseerd. Op 12-13-14-18-19 en 20 augustus 2016 wordt de legende van Sint Joris en de Draak op theatrale wijze tot leven gebracht. Theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor! Het Draaksteken wordt op 21 augustus afgesloten met een grote historische optocht.Een middeleeuws dorp leeft in angst voor een vuurspuwende draak. Het offeren van mensenvlees lijkt de enige remedie om het bulderende beest te temmen. Loting bepaalt wie dit trieste lot moet ondergaan. Op een dag valt het lot op de enige koningsdochter. Zij zal de volgende zijn om de honger van de draak te stillen. Totdat een heldhaftige ridder verschijnen...

Deze spannende en meeslepende legende van Sint Joris en de Draak wordt op theatrale wijze tot leven gebracht in een groots openluchtspektakel in het Limburgse Beesel op 12-13-14-18-19-20 augustus met als afsluiting een grote historische optocht op 21 augustus. Leef mee met de dorpsbewoners, het leger en het hof; zijn zij in staat de giftige draak te verslaan?

De legende van Sint Joris en de draak wordt al sinds 1736 in Beesel levend gehouden. Eens in de zeven jaar staat heel Beesel in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. Destijds een kort toneelstukje uitgevoerd door enkele mensen, nu een openluchtspektakel dat in zes voorstellingen voor 15.000 mensen wordt opgevoerd. Een volwaardige theaterproductie, met een rijke historie.