Beleef ‘Lente in Galilea’ mee op zaterdagavond

15-07-2015

De Tegelse Passiespelen genieten van een magische zomer. Met nu al ruim 30.000 verkochte kaarten voor de jubileumvoorstelling ‘Lente in Galilea’ en nog 13 voorstellingen te gaan. Vanaf komend weekend kunt u deze bijzondere voorstelling in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen ook ’s avonds meebeleven. De belichting van het bij daglicht al zo imponerende decor zal zeker iets extra’s toevoegen aan de theatervoorstelling, die unaniem als spectaculair, ontroerend en meeslepend wordt ervaren.

De Tegelse Passiespelen worden sinds de jaren '30 van de vorige eeuw gespeeld in Tegelen en tonen de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van Jezus. Het verhaal, dat staat vast. Daar wordt niet aan getornd. Maar in vorm zijn de Passiespelen onder de vlag van (spektakel)regisseur Cees Rullens getransformeerd tot een unieke vorm van totaaltheater in de openlucht. En dat wordt door het publiek gewaardeerd. Nieuwe elementen en verhaallijnen zijn slim en met veel respect voor de historische context met de traditionele thema’s vervlochten. Deze mix maakt Lente in Galilea’ actueel, dynamisch én elke seconde spannend.

Groot
Een echtpaar uit Meerlo bezocht de voorstelling in juni. Zij waren onder de indruk: “In ‘Lente in Galilea’ is een oud verhaal in een nieuwe verrassend jasje gestoken. Elk detail is uitgebalanceerd en klopt. Je komt ogen en oren te kort om alles in je op te nemen. Het prachtige decor. De verrassend jonge cast met mooie aangrijpende rollen voor vrouwen en een Jezus die kracht uitstraalt. De meeslepende muziek van Nard Reijnders zorgt meer dan eens voor kippenvel. En de nieuwe tekst van Patrick Lateur spreekt ook in deze tijd aan. Waar een kleine stad als Tegelen groot in is.”

Lovende reacties
En zo zijn er meer lovende reacties. Bisschop Frans Wiertz die in mei bij de première aanwezig was noemt de Passiespelen een vorm van ‘totaalcatechese’. Terwijl gouverneur Theo Bovens geraakt werd door de universele boodschap van ‘Lente in Galilea’: “Vanaf het eerste moment had de voorstelling mij in haar greep en ook bij het publiek zag ik ontroering. Dit Passiespel gaat over ‘opoffering’, over ‘geven’. Wat doe jij voor een ander, voor je omgeving? Mij spreekt dit thema erg aan. Het is van alle tijden.”

Schemering
Vanaf zaterdag 18 juli vinden de kruisgang en kruisiging van Jezus plaats bij invallende schemering. Het publiek mag zich bij deze avondvoorstellingen behalve op een indringend verhaal dat gedragen wordt door meeslepende muziek, voorbereiden op een spectaculair belicht decor. Er overkomt u wat…

Kaartverkoop
De avondvoorstellingen op 18 en 15 juli, 1 en 8 augustus beginnen om 18.30 uur. Kaarten voor zijn te koop via www.passiespelen.nl, telefonisch via de kassa 077-326 31 00, via VVV Zuid-Limburg 0900-555 9798 en bij de kassa in Openluchttheater De Doolhof (di-za 11-14u).