Nieuws

  • 'Hem achterna!'

    Op Witte Donderdag vindt in Tegelen traditiegetrouw de Witte Donderdagbijeenkomst van de medewerkers aan de Passiespelen plaats. De bijeenkomst van dit jaar, op donderdag 29 maart in Cultureel Centrum De Haandert in Tegelen, kreeg een bijzonder karakter.
    Na een toespraak door voorzitter Wim Beurskens presenteerden de auteurs Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen hun nieuwe theatertekst voor de Passiespelen 2020, getiteld ‘Hem achterna’, en gaf regisseur Cees Rullens een eerste schets van zijn beoogde regie-aanpak op basis van deze nieuwe tekst.

  • Werving audities gestart

    Door Cees Rullens is tijdens de Witte Donderdagbijeenkomst op 29 maart jl. de wervingsactie voor kandidaten – acteurs en actrices – voor een tekstrol gelanceerd. Kandidaten kunnen zich melden op audities@passiespelen.nl. De audities vinden plaats in de periode tussen 24 mei en 16 juni 2018. Op donderdag 28 juni 2018 wordt vervolgens de rolverdeling bekend gemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar. ‘Volk en koor’ stromen vanaf medio 2019 in en dan begint ook de voorbereiding voor decorbouw, kostuums, e.d.

    ‘Meedoen aan de Passiespelen is niet alleen een fantastische ervaring, maar ook een uitdaging om het allerbeste uit jezelf te halen. Je begint, samen met een professioneel team, aan een reis die zijn weerga niet kent,’ Abbie Chalgoum (Jezusrol in 2015).