Muziek en koor

Muziek en orkestdirecie: Nard Reijnders
Nard Reijnders (Broekhuizenvorst, 1951) is één van de coryfeeën in de hedendaagse Limburgse muziekwereld. Na zijn studie aan de conservatoria van Maastricht en Rotterdam treedt hij ruim twintig jaar lang op met Herman Van Veen in de grote zalen van de wereld. Ook begeleidt hij (inter)nationale artiesten en gezelschappen, waaronder Jaap van Zweden, het Rosenberg Trio, Emmy Verhey en Reinhard Mey. Reijnders componeert liederen, filmmuziek en balletmuziek. Hij werkt voor theatergezelschappen en is artistiek leider van ‘opLocatie’. In 2010 componeert hij de muziek, inclusief de koormuziek, voor de 19de editie van Passiespelen Tegelen. Voor het 20ste Passiespel ‘Lente in Galilea’ tekent hij opnieuw voor muziek en orkestdirectie.

Koordirigent Ben Benders en projectkoor
Ben Benders (Steyl, 1955) studeerde piano, zang en koordirectie aan het conservatorium van Maastricht. Na zijn eindexamen zet hij zijn studie zang voort bij Elisabeth Cooymans in ’s Hertogenbosch. Benders is docent zang en piano aan het Kunstencentrum Venlo, waar hij ook cursussen geeft op het gebied van stemvorming en muziek beluisteren. Naast dit werk is hij dirigent van diverse koren en organiseert hij liedrecitals en koorconcerten in binnen- en buitenland. In 2005 dirigeert Ben Benders het Passiespelkoor voor het eerst. Deze mooie ervaring zet hij in 2010 én 2015 voort.

Het passiespelkoor is een gemengd vierstemmig koor. De stemmenverdeling is bij de dames: sopraan (hoge stem) en alt (lage stem) en bij de heren: tenor (hoge stem) en bas (lage stem). De zangers komen uit verschillende koren uit de regio. De meeste zangers hebben al een jarenlange koorervaring.